Medlemskortet Logo

Bäst sålda herr-deals

Bäst sålda dam-deals

Medalj-kakor med jordgubbar

Portioner: 12-14 st.
Gör så här: 

Kakan:

Börja med att göra degen. Blanda alla torra ingredienser med smöret och äggulor, sen samla degen och forma den till en degboll (eller ännu enklare, blanda alla ingredienser i en matprocessor tills den formar degen till en boll).

Linda in degen i plastfolie och lägg den i kylskåp i minst en timme.

Rulla sedan degen tunt med en kavel och ta ett glas som är doppat i mjöl på kanten och med den skär ut jämna degplattor. Skär ut cirka 24-28 kakor.

Baka i 180 grader tills de är genomgräddad och gyllene på ytan. Kyl dem helt. 

Vaniljsås:

Alla ingredienserna placeras i en liten kastrull och låt det sjuda under konstant omrörning. När grädden bubblar, låt den värmas upp i cirka 1 minut medan du fortsätter att röra hela tiden. Slutligen, bränn inte på botten. Kyl i kylskåpet tills det är helt kallt.

Halvparten av degen doppas i mörk smält choklad (försiktig - kakorna är bräckliga)

Blanda sedan den kalla vaniljkrämen med ca. 2 dl. vispad vispgrädde. Detta fördelas med en lämplig mängd mellan två kakor tillsammans med en lite björnbärsmarmelad, på samma sida som chokladen, eftersom den ska pyntas med hackade färska jordgubbar och en liten topp vispad grädde ovanpå.

Dekorera med lite florsocker och eventuellt ett citronmelissblad. 

Ingredienser:

Degen:
300 g. Mjöl
100 g. Florsocker
190 g. Smör
2 äggulor
Vaniljkräm:
4 d. Helmjölk
4 äggulor
2 tsk. Socker
2 tsk. Vaniljsocker 
2 tsk. Majsmjöl
Dessutom måste det användas:
1 liter Färsk jordgubbar
8 tsk. Jordgubbssylt
100-200 g. Mörk choklad
3-4 dl. Vispgrädde