Medlemskortet Logo

Bäst sålda herr-deals

Bäst sålda dam-deals

Klassiska Pannkakor


Läckra pannkakor, en klassisk mumsig efterrätt
4 portioner

Ingredienser:
150 gram Vetemjöl
3 dl Mjölk
4 Ägg
1 tesked Vaniljsocker
2 teskedar Socker
0,5 teskedar Kardemumma
1 nypa Salt
En liten andel Öl (hjälper med sprödigheten)

Tillvägagångssätt:
1. Blanda de torra ingredienserna 
2. Tillsätt Mjölk långsamt, och Ölen
3. Vispa äggen, tillsätt ett åt gången
4. Låt pannkakssmeten stå i kylen i 30 min
5. Smälta Smöret i pannan, tills det bildas bubblor. Tillsätt smet i pannan 
6. Låt pannkakan få färg och vänd den sedan. När båda sidorna har fått färg, lägg den på en tallrik och tillsätt mer smet i pannan
7. Kan hållas varm i en ugn på 75 grader