Medlemskortet Logo

Bäst sålda herr-deals

Bäst sålda dam-deals

Engelsk choklad och hallonskaka - det är gott

Portioner: 6-8

Gör så här: 

Kakdegen: Börja med att lägga ett bakplåtspapper i en 23 cm stor metallform. 

Vispa olja, yoghurt, socker och ägg tillsammans. Lägg mjölet, bakpulver, kakao i en skål och blanda den med äggulan. Rör slutligen i den smälta chokladen.

Degen sprids ut i metallformen jämt och bakas i en förvärmd ugn på 180 grader i 40-45 minuter. Låt kakan svalna i formen innan du lägger den på ett galler. När det är helt kallt dela kakan i 3 lager. 

Fyllningen: Den görs genom att vispa grädden fast, och sedan röra ner yoghurten, blanda tills massan blir fast och enhetlig.

Fördela fyllningen, liksom hallonen mellan varje lager och spara lite och dekorera toppen med. Sätt eventuellt ett par citronmelissblad på toppen. 

Ingredienser:
Kakdegen:
150 ml. Rapsolja
150 ml. Grekisk yoghurt naturell
175 g. Ljus muscovado-socker
3 Stora ägg
100 g Fullkornsmjöl
125 g. Mjöl
2 tsk. Kakao pulver
1½ tsk. Bakpulver
50 g. Smält choklad
Glasyr:
150 g. Grekisk naturell yoghurt, 10%
150 ml. Vispgrädde
225 g. Färsk hallon