Medlemskortet Logo

VILLKOR

Senast reviderade 2. april 2019.

Notera att ändringen i villkoren börjar gälla från och med det uppdaterade datumet. Det betyder att det alltid är villkoren vid köptillfället som är gällande.

Om du har köpt ett värdebevis till en vistelse eller en upplevelse före den 2. april 2019, hänvisar vi till de dåvarande gällande villkoren, som finns här: VILLKOR för tjänster köpt före 2. april 2019

Generellt

Dessa köpvillkor ("Villkoren") gäller när du handlar på medlemskortet.se. medlemskortet.se ägs och drivs av Dealhunter A/S ("Dealhunter"), CVR-nr. 30199782, Transportbuen 5A, st. tv., 4700 Næstved, Danmark.

Vid godkännande av Villkoren godkänner du därmed att du har läst, förstått och accepterat dessa.

Villkoren ingås på svenska och ångerrätten gäller endast för privata personer som handlar via medlemskortet.se.

Köp på medlemskortet.se

På medlemskortet.se kan du köpa produkter. Reservationer för fel i priser och beskrivelser, samt för utsålda varor.

När du gör en beställning på medlemskortet.se upprättas automatiskt ett Medlemskortet användningskonto till dig, som du har tillgång till via medlemskortet.se, "Min profil". Här kan du alltid se dina beställningar, värdebevis och dina sparade kontaktuppgifter.

Omedelbart efter beställningen skickas en automatisk orderbekräftelse till din e-mailadress. Orderbekräftelsen finns även tillgänglig på ditt användarkonto.

Alla automatiska orderbekräftelser skickas med förbehåll för vårt slutliga godkännande av din beställning. Om det inte är möjligt att fullfölja din order, informerar vi dig så snart som möjligt via e-mail och returnerar eventuella betalningar gjorda.

Orderbekräftelsen innehåller ett ordernummer som ska användas vid all kontakt med Medlemskortet. All kontakt ska gå via e-mail, chat, Facebook eller telefon.

Du ska vara minst 18 år för att kunna genomföra ett köp på medlemskortet.se.

Priser

Priserna på medlemskortet.se är angivna i svenska kronor inklusive moms men ofta exklusive leveransomkostnader, som kan variera. Frakten kan ses under de enskilda produkterna, och framgår också separat i din varukorg.

Med reservation för tryckfel, kurs- och prisändringar samt tekniska fel.

Vi förbehåller oss rätten till att ta ut en expiditionsavgift. Eventuella avgifter kommer alltid att anges tillsammans med det slutgiltliga priset.

Betalingssätt

Vi accepterar följande betalningsmedel:

  • Dankort
  • Visa
  • Visa Electron
  • Mastercard
  • JCB
  • MobilePay

Notera att Visa Electron och MobilePay ej kan användas vid upprättelse av abonnemang.

Betalingsprocedur

När du har köpt en produkt, reserveras pengarna på ditt konto och blir först dragna när vi har skickat produkten till dig. Du kommer att få ett e-mail när produkten är skickad. Om du har beställt flera varor, och en av varorna tar längre tid att leverera, dras betalningen först när denna vara är sänd.

Leverans

Leveransfristen framgår på produktsidan, orderbekräftelsen och på ditt användarkonto. Försändelsen skickas via den leveransmetod som framgås av ordern eller som du har valt vid beställningen. Produkter levereras i hela Sverige. Det levereras inte till utlandet. Leveransvillkoren från Leverantören finns för övrigt tillgängligt i orderbekräftelsen.

Om du mot förmodan inte har mottagit din försändning efter leveransfristen i dealen ombeds du att kontakta Medlemskortet. Våra kontaktuppgifter finns tillgängliga på orderbekräftelsen och på ditt användarkonto under dealinfo.

Tillgodohavanden på ditt användarkonto

Ett eventuellt tillgodohavande kommer att finnas tillgängligt på ditt användarkonto i upp till 12 månader från utfärdandedagen. Efter 12 månader försvinner beloppet och kan därefter inte längre nyttjas.

Ångerrätt

Du kan ångra en order upp till 14 dagar efter att du mottagit den beställda produkten. Har du köpt flera varor i en order kan du välja att ångra köpet av några eller alla varorna. Läs om återbetalning av leveransomkostnader vid ångerköp nedan.

Ångerperioden utlöper 14 dagar efter den dag, då du eller en annan person som du har valt (dock ej transportören), får varan i fysisk besittning.

Om du har beställt flera varor i en order, och vi inte kan leverera varorna samtidigt, löper ångerfristen från att du eller en annan person, som du har valt (dock ej transportören) får den sista varan i fysisk besittning.

Om fristen utlöper på en helgdag, lördag, nationaldagen, julafton eller nyårsafton förlängs fristen till den följande vardagen.

Om du har ångrat köpet av en vara, ska du senast 14 dagar från att du mottagit varan ge oss besked om att du ångrar dig. Du ska i ett e-mail tydligt klargöra att du önskar utnyttja din ångerrätt. Du kan inte ångra ett köp genom att vägra att ta emot varan, eller inte hämta ut det, utan att samtidigt meddela att du ångrar det.

Du kan nyttja lagens standardformulär vid ångerköp, men det är inte obligatoriskt. Formuläret finns i slutet av dessa villkor och kan också ses här: Länk till ångerköpsformulär Ångersfristen är respekterad om du meddelar att du ångrar ditt köp innan ångersfristen har gått ut.

Returnering av varor och returkostnader

Om du har ångrat ditt köp av en vara ska du skicka varan i retur till vårt lager utan onödig fördröjning och senast 14 dagar efter att du har skickat meddelandet om ånger av köp. Fristen är respekterad om du returnerar varorna innan de 14 dagarna har gått.

Vår lageradress kan du hitta i orderbekräftelsen eller på ditt användarkonto.

Du ska själv betala för returportot. Utgifterna för returnering av varan förväntas uppgå till högst 300 SEK.

Varor kan ej skickas mot postförskott eller utan leverans.

Återbetalning av pengarna vid ångersrätt

När vi mottagit varan i retur från dig till vårt lager återbetalar vi ditt tilgodohavande till ditt användarkonto, eller det kreditkort som användes vid köpet (efter ditt val) snabbast möjligast efter att varan är returnerad och senast efter 14 dagar.

Vid ångerrätt återbetalar vi eventuella leveranskostnader, dock inte om du har köpt flera varor i en order och endast ångrar en del av ditt köp. Om du har valt en leveransform som är dyrare än den billigaste formen för leverans, som vi erbjuder, får du inte mellanskillnaden refunderad. Den tillagda expeditionssavgiften återbetalas inte.

Om du returnerar en vara till en felaktig adress, t.e.x. till Medlemskortets postadress, kommer vi att lägga till 200 SEK i administrations- och portoavgifter, då vi måste sända varan vidare till lagret. Behandlingen av din returnering kommer dessutom att ta 2-3 veckor på grund av den extra försändelsen.

Du är endast ansvarig för eventuella försämringar i varans värde på grund av hanteringen av varorna, annat än vad som är nödvändigt för att bestämma varornas art, egenskaper och sätt. Du måste undersöka produkten på samma sätt som du kan och måste i en butik, men du får inte använda produkten.

Om du har använt produkten utöver vad som är nödvändigt för att fastställa produktens natur, dess egenskaper och hur den fungerar, förbehåller vi oss rätten, efter en specifik bedömning i varje enskilt fall, att minska återbetalningen eller att få återbetalningen helt cancelerad.

Du måste returnera föremålet i originalförpackningen.

Du bör alltid se till att objektet är ordentligt inslaget när du returnerar det. Du bär risken för paketet / varan själv tills vi tar emot den igen. Spara därför också postkvittot och eventuellt tracking och spårnummer.

Reklamationer

Vi ger 2 års reklamationsrätt i enlighet med köplagen. Vår reklamationsrätt gäller fel i material och/eller fabrikation. Reklamationen gäller ej fel eller skador uppkomna vid felaktig användning av produkten eller om du själv har skadat produkten.

Om du upptäcker ett fel med produkten ska du reklamera inom "rimlig tid" efter att du har upptäckt felet med varan. Om du reklamerar innan två månader har gått från att felet är upptäckt, är reklamationen giltlig. Om refunderingen är berättigad refunderar vi dina rimliga och nödvändiga fraktomkostnader.

I första hand har du rätt till att få varan reparerad eller bytt. Om det inte kan ske, eller om det inte sker inom rimlig tid, kan du efter omständigheterna få pengarna tilbaka eller få ett avdrag på priset.

Reklamationen ska du skicka till vår kundservice på info@medlemskortet.se. Du ombeds uppge ordernummer samt detaljerad beskrivning av vad som är fel med produkten. Du får också väldigt gärna vidarebefodra en bild som visar felet.

Kom ihåg att varan alltid ska skickas i korrekt förpackning och få en kvittering för avsändning. Spara kvittot inklusive upplysningar om fraktomkostnader samt ett eventuellt tracking och spårningsnummer.

Klagomål

Klagomål över en vara köpt hos medlemskortet.se kan skickas till Center för Klagomål, Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg, Danmark. Du kan skicka ditt klagomål till Center för Klagomål via www.forbrug.dk

EU-kommissionens online klagomålsportal kan också användas vid inlämning av ett klagomål. Det är särskilt relevant för konsumenter som är bosatta i ett annat EU-land. Klagomål lämnas in här: http://ec.europa.eu/odr. Vid inlämnande av ett klagomål ska du ange vår e-mailadress: info@medlemskortet.se.

Medlemskortet PLUS

Fördelar

- PLUS medlemskap - end. 99 SEK/ månad
- Varor till självkostnadspriser och ofta ännu billigare!
- 30 dagar full returrätt
- Exklusiva tävlingar

Beställning

Vid beställning på medlemskortet.se skickas ett e-mail till dig med en bekräftelse, när betalningen är genomförd. Du får sedan tillgång till ditt personliga användarkonto med en översikt över din köphistorik. Ett medlemskap kan endast tecknas av privatpersoner, som har fyllt 18 år och det får endast tecknas ett abonnemang per hushåll. Det är därför inte tillåtet att upprätta flera användare med samma adress. På de flesta av produkterna finns en maxgräns för maximalt köp på en stycken per medlemskap, då varorna ofta erbjuds till under butikens inköpspris.

Uppmärksamma att det icke kan upprättas ett abonnemang för följande betalningstyper:

Visa Electron

Mobilepay

Månadens Gåva

Några varor har ett "Månadens Gåva" pris. Detta betyder att man som medlem endast kan köpa max 1 st av dessa per månad/30 dagar av de varor som har ett "Månadens Gåva" pris.

Efter ditt köp kommer dessa varor att ha ett högre pris, om du vill köpa mer än en av dessa varor per månad.


Abonnemangsvillkor

Vid fullbordan av din beställning accepterar du att Medlemskortet får dra det avtalade beloppet månadsvis. Uppmärksamma att du ej kan betala ditt abonnemang med ett eventuellt tillgodohavande på ditt Medlemskortet konto.

Medlemsskapet är löpande tills det uppsägs av dig. Medlemsskapet är gratis i 14 dagar och kostar därefter 99 SEK per månad. Beloppet blir draget från ditt konto den första i varje månad.

Uppsägelse

Medlemsskapet av Medlemskortet PLUS kan ej uppsägas de första 48 timmarna från att du har anmält dig, men kan därefter uppsägas med en dags varsel. Abonnemanget upphör sedan vid slutet av den period som du har betalt för. Du kan säga upp medlemsskapet via ditt Medlemskortet användarkonto. Vid uppsägning mister du eventuell resterande tid av gratisperioden på de 14 dagarna på Medlemskortet PLUS. Anmäler du dig igen, träder ditt abonnemang i kraft från första dagen som betalande abonnement (99 SEK), då du redan har nyttjat din gratisperiod.

Kortinnehavarens ansvar

Från det ögonblick du beställer en produkt, dock 14 dagar från anmälning, blir ditt medlemskap aktiverat. Abonnemanget är sedan bindande och kortinnehavaren är förpliktigad att betala medlemsavgiften så länge abonnemanget är aktivt. Medlemsskapet blir automatisk förnyat varje månad, med ytterligare en månad, tills det sägs upp.

Om giltighetstiden på ditt betalkort håller på att gå ut snart eller om den redan har gått ut, behöver du bara vänta på att din prenumerationsperiod upphör automatiskt och använd sedan ditt nya betalkort för din första efterföljande beställning. Om detta inte görs inom 30 dagar, förbehåller Dealhunter A/S sig rätten att i enlighet med gällande lagstiftning kräva eventuell utebliven medlemsavgift såväl som påminnelseavgift i de fall då medlemskap och/eller varor ej har betalats (PLUS-medlemskap).

Vi förbehåller oss också rätten att överlämna utebliven betalning till inkasso.

Ångerrätt

Abonnemangsköpet går under den lagstadgade ångerrätten på 14 dagar. Abonnemanget kan endast ångras, om det inte har trätt i kraft, se ovanstående regler om kortinnehavarens ansvar.

Behandling av personuppgifter

Vid köp via medlemskortet.se samlar vi in och behandlar vissa uppgifter om dig. Insamling och behandling sker i enlighet med Persondatalagens regler. Vi hänvisar i övrigt till vår integritetspolicy, som du kan läsa här och vår cookiepolicy, som du kan läsa här

Ändring av villkor

Vi förbehåller oss rätten till att när som helst ändra villkoren utan föregående meddelande till dig. Den gällande versionen av Villkoren visas alltid i samband med gjord beställning.

Kontakt

Har du frågor, kommentarer eller klagomål kan du kontakta oss på:

Dealhunter A/S
Transportbuen 5A, st. tv.
4700 Næstved
Danmark
CVR nr. 30199782

E-mail: info@medlemskortet.se

Standardformulär för ångerköp

Detta formulär fylls i och returneras endast om ångerrätten är gällande.

Kopiera och fyll i nedanstående och sänd det i ett e-mail till oss på info@medlemskortet.se:

Till: Dealhunter A/S, Transportbuen 5A, st. tv., 4700 Næstved
(Notera att returvaror ej mottages på Dealhunters kontorsadress)

Jag meddelar härmed att jag önskar att nyttja ångerrätten gällande i samband med mitt köpavtal om följande
varor:___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
Varorna är beställda den _______________ och mottagna den ____________________
Konsumentens namn: ___________________________________________________
Konsumentens adress: __________________________________________________
Konsumentens underskrift (endast om formulärets innehåll meddelas på paper):
___________________________________________________________________
Datum: _____________