Medlemskortet Logo

Populära Gratis deals

Bäst sålda dam-deals

Bäst sålda herr-deals

Bli kvitt bananflugor med de här smarta knepen

Vi har samlat de bästa knepen för hur snabbt och enkelt blir av med bananflugorna. Kika på dessa 4 husmorstipsen och välj det som passar dig bäst. 

Säsong för bananflugor

Bananflugor gör oftast köksinvasion under sommaren då temperaturen är något högre, men älskar mat och frukt som ligger framme. Honflugorna lägger ägg i maten och larverna lever av den jäst som finns i frukten eller maten. 
När temperaturen sjunker igen försvinner flugorna, men du kan enkelt bli av med dem innan dess. 
Här är 4 smarta knep för att fånga bananflugor.

1. Fånga bananflugor med folie
Häll ättika, öl eller en skvätt rödvin i en skål och täck den med plastfolie. Gör därefter några hål i folien. Flugorna kommer att söka sig till botten av skålen, men det är nästintill omöjligt för de att ta sig ut igen.

2. Ättika och diskmedel
Häll lite ättikaoch ett par diskmedelsdroppar i en skål. Bananflugorna lockas av ättikslukten, medan diskmedlet gör att ytspänningen ändras och flugorna drunknar.

3. Kon-fälla för flugor
Blanda ättika och lite mogen frukt i botten av ett glas. Gör därefter en kon av papper och placera den med den smala delen ned i glaset strax ovanför vätskan. Bananflugorna kan enkelt leta sig ned i glaset, men får det tufft att hitta ut igen. 

4. Mjölk, socker och peppar
Blanda ett stort glas mjölk, 100 gr strösocker och 50 gr fin peppar i en gryta. 
Låt blandningen sjuda i 10 minuter och häll den sedan i en djuptallrik. Bananflugorna kommer att lockas till blandningen och sedan fastna i den klibbiga vätskan.